Att utbilda sig till hantverkare

Vissa tar sig in i byggbranschen utan att ha någon specifik utbildning, men ju mer specialiserad desto mer specifik teknik. Ju bättre blir kvalitet som krävs av kunderna desto viktigare blir det att man också har en bra utbildning att luta tillbaka på. Ju mer kunskap, desto mer rätt kommer man att göra, vilket leder till gladare kunder.

Olika kurser att välja bland

Det finns många olika nischer inom området hantverk. Man kan arbeta med plattsättning, golvläggning, snickeri eller murare. Alternativen är många! De olika inriktningarna inom området hantverkare innebär att man kommer att arbeta med helt olika sorters arbetsuppgifter. Man kan exempelvis vilja arbeta som plattsättare, murare eller varför inte som den traditionella hantverkaren inom VVS eller el?. Dessa yrken är alla mycket konkreta och utbildningen leder oftast till jobb ganska snabbt. Nedan följer några olika exempel på vad man kan arbeta med inom hantverk.

Murare

Att arbeta som murare innebär att man är med från grunden under ett bygge, eftersom man är ansvarig för att bygga upp väggarna. Man kan arbeta med tegel eller puts, det beror på vilket arbete man pratar om. Detta är ett arbetsområde som är ganska så eftertraktat inom byggbranschen, då det finns ett behov av duktiga murare. När man utbildar sig inom området så kan det vara en god ide att börja som lärling och på så sätt lära sig av en person som redan har många år på nacken.

Golvläggare

När det gäller att lägga ett nytt golv så krävs det en person som vet hur arbetet skall genomföras, annars kan det bli en dyr historia om man gör fel. Golvläggaren kommer att förstå om golvet som man som kund köpt in kan läggas på direkt eller om det krävs något förarbete så att inga bubblor eller andra felaktigheter uppstår. Golvläggaren gör oftast allt förarbete så som slipning och spackling. Det är ett ganska så självständigt arbete och man behöver oftast inte ha flera golvläggare samtidigt.